Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen lukio- ja ammattiopetusjaosto3121.04.20207

4441-2020 (12 00 01, 12 01 00)

Suunnitelma ammatillisen koulutuksen aloituspaikoista vuoden 2020 yhteishaun kautta valittavien osalta

Tiivistelmä: -

Kasoslaj § 31

Palvelualuejohtaja Hannu Immonen 16.4.2020:

 

Opetus- ja kulttuuriministeriö päättää vuosittain ammatillisen koulutuksen järjestäjän tavoitteellisesta opiskelijavuosimäärästä sekä siihen sisältyvästä työvoimakoulutuksen tavoitteellisesta opiskelijavuosimäärästä eduskunnan hyväksyttyä seuraavan vuoden talousarvion ministeriön esittämässä muodossa. Turun ammatti-instituutin opiskelijavuosimäärä vuodelle 2019 oli 5089. Vuoden 2020 suunnittelun pohjana käytetään vuoden 2019 vahvistettua opiskelijavuosimäärää.

 

Vahvistettu opiskelijavuosimäärä sisältää ammatilliset perustutkinnot, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot sekä muun tutkintoon johtamattoman ammatillisen koulutuksen, valmentavat koulutukset, oppisopimuskoulutuksen sekä työvoimakoulutuksen ja vankilaopetuksen. Kohdejoukkoina erottuvat nuoret, nuoret aikuiset sekä aikuiset.

 

Yhteishaku on tarkoitettu pääasiassa samana tai edeltävänä vuonna peruskoulun päättäneille nuorille. Hakuaika on valtakunnallinen ja peruskoulun päättävää hakijaa suosivat valintaperusteet on säädetty asetuksella. Ammatillisen peruskoulutuksen aiemmin suorittanut hakija ei ole edes hakukelpoinen. Hakijamäärien perusteella peruskoulun päättäville on riittävästi paikkoja yhteishaussa. Huomioitavaa on myös se, että jatkuva haku koulutuksiin kasvaa ja on nykyään hyvin merkittävä osa hakeutumisista.

 

Ammatti-instituutin aloituspaikkasuunnitelmaa esitellään kokouksessa.

 

Ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtaja Hannu Immonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielinen lukio- ja ammattiopetusjaosto merkitsee tiedoksi ammatillisen koulutuksen valintapaikkasuunnitelman 2020.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvSivistystoimiala, ammatillinen koulutus
tpvImmonen Hannu