Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen lukio- ja ammattiopetusjaosto1005.02.2019

1799-2019 (12 00 01)

Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielisen lukio- ja ammattiopetusjaoston jäsen Eija Koskivaaran aloite lukiolaisten tietokoneiden yhteishankinnasta ja sovellusten keskitetystä asentamisesta sekä IT-tutortoiminta

Tiivistelmä: -

Kasoslaj § 10

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnan suomenkielisen lukio- ja ammattiopetusjaoston jäsen Eija koskivaara teki kokouksessa seuraavan aloitteen:

 

Lukiolaisten tietokoneiden yhteishankinta ja sovellusten keskitetty asentaminen sekä IT-tutortoiminta

 

Ehdotan, että Turussa selvitetään lukiolaisten tietokoneiden yhteishankintaa sekä tarvittavien ohjelmien että sovellusten keskitettyä asentamista. Uskon tämän tapaisen toiminnan laskevan opiskelijoiden kustannuksia sekä sujuvoittavan opiskelua.

Lisäksi ehdotan, että selvitetään, onko mahdollista aloittaa Turussa IT-tuutortoiminta. IT-tutoreiden vastuulla olisi uusien opiskelijoiden kannettavien tietokoneiden käyttöönotto. Lisäksi he huolehtisivat opiskelijoiden teknisistä ongelmista ja päivystävät säännöllisesti varmistaakseen, että jokaisella opiskelijalla on ajantasainen tietokone käytössään.

Yhteistyössä on voimaa, varsinkin hankintojen keskittymisessä sekä kilpailuttamisessa. Lisäksi tämä helpottaisi monien perheiden teknologiatuskaa lukion alkaessa.

PäätösAloite päätettiin lähettää valmisteltavaksi.

Jakelu

valpHeikkonen Esko
tiedJalonen Timo
tiedJokela Merja
mtpvTakalo Anne