Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta, suomenkielinen lukio- ja ammattiopetusjaosto8001.10.20138

7548-2013 (5124)

Selvitys ammatillisen koulutuksen tulosalueen Aninkaisten koulutalon opiskelijoiden osuuskuntakokeilusta kesäkuussa 2013

Tiivistelmä:

Kasvatus- ja opetuslautakunnan lukio- ja ammattiopetusjaosto kokouksessaan 18.6.2013 § 63 päätti, että jaostolle tuodaan syksyn 2013 aikana tiedoksi selvitys ammatillisen koulutuksen tulosalueen opiskelijoiden osuuskuntakokeilusta kesäkuussa 2013.

Kasoslaj § 80

Palvelupäällikkö Piia Elo

 

Ammatillisen koulutuksen tulosalue piti kesäkuussa 3.6. - 25.6.2013 välisen ajan kampaamopalvelunsa Aninkaisten koulutalossa avoinna asiakastöille siten, että se osti kampaamotyöpalvelut omien opiskelijoidensa osuuskunnalta Osuuskunta TAI-Palveluilta. Opiskelijat hoitivat kampaamon asiakastyöt ja ammatti-instituutin henkilökunta toimi vastaanotossa ja työnohjaajina. Asiakastyöt maksettiin kaupungin kassajärjestelmä kautta.

 

Osuuskunta sai tuottonsa tehtyjen suoritteiden suhteessa, joista osuuskunta maksoi palkan opiskelijoille tehdyn työn suhteessa.

 

Kampaamopalvelupisteessä kävi ko. ajanjaksona yhteensä 449 asiakasta, jotka työllistivät 11 toisen vuoden opiskelijaa. Tuloja kampaamopalveluista kertyi 11 843,00 euroa, josta osuuskunnan osuudeksi materiaalikustannusten, vuokrien ja arvonlisäveron jälkeen jäi 8 298,65 euroa. Liikevaihto oli kokonaisuudessaan noin kolmanneksen isompi kuin aiempina vuosina kesätyöpajoissa.

 

Opiskelijat kokivat työskentelyn mielekkääksi ja turvalliseksi ohjaajien läsnä ollessa vaikka ilmapiiri oli liiketyön kaltainen. Ammattiosaaminen kehittyi ja tietoisuus yrittäjän vastuusta lisääntyi. Osa opiskelijoista työllistyi hyvin ja panostamalla asiakashankintaan tulot ylsivät samaan kuin aiempina vuosina kesätyöpajoissa. Noin puolella opiskelijoita asiakkaita oli kuitenkin sen verran vähän, että tuloja ei kertynyt yhtä paljon kuin aiempien vuosien kesätyöpajalaisilla.

 

Ammatillisen koulutuksen tulosaluejohtaja Hannu Immonen

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunnan lukio- ja ammattiopetusjaosto päättää merkitä tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmSivistystoimiala, ammatillinen koulutus
ilmElo Piia