Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta7022.04.20206

4090-2020 (02 05 00)

Päiväkotien, koulujen ja TOP-keskuksen tilojen käytöstä perittävät korvaukset 1.8.2020 alkaen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 70

Toimialajohtaja Timo Jalonen 15.4.2020:

 

Taustaa

 

Opetuslautakunta on viimeksi 21.4.2010 § 86 vahvistanut perusopetuksen ja lukioiden tilojen käytöstä perittävät vuokrahinnat 1.8.2010 alkaen sekä vahvistanut menettelytapaohjeet luovutettaessa tiloja muuhun kuin opetustarkoitukseen. Varhaiskasvatuksen hallinnassa olevien tilojen käytöstä on puolestaan aiemmin päätetty varhaiskasvatus- ja perusopetuslautakunnassa 31.10.2012 § 156.

 

Hinnoittelun tarkistaminen

 

Koulutilojen vuokrahinnoittelu on peräisin vuodelta 2010 ja sitä on tarkistettu arvonlisäveron muututtua 23 %:sta 24 %:iin. Päiväkotitilojen hinnoittelu on vuodelta 2012. Vuokrauksesta aiheutuu varsinaiseen toimintaan paljon työtä: avainten luovuttaminen, ohjeistus, tilojen tarkastaminen ennen ja jälkeen vuokrauksen sekä mahdolliset epäkohtiin puuttumiset ja niiden selvittelyt.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitettävät uudet vuokraushinnat on yhdistetty samaan hinnastoon ja menettelytapaohjeisiin päiväkoti- ja koulutilojen (perusopetus ja lukiot) osalta. Lisäksi TOP-keskus (Tietokone opetuksessa -keskus) vuokraa tiloja kaupungin sisäisille toimijoille sekä myös ulkopuolisille. Liikuntasalien uusi hinnoittelu perustuu liikuntatoimen määrittelemään salien kokoon.

 

Tiloja voidaan myöntää maksutta silloin, kun kyseessä on koulun tai päiväkodin lasten ja oppilaiden vanhempien tai oppilaskunnan järjestämää toimintaa.

 

Liitteessä esitetyt hinnat ovat 20 % edullisemmat vakiokäyttäjille kuin satunnaisille tilavuokraajille. Vakiokäyttäjänä pidetään vuokraajaa, joka käyttää samaa tilaa koko lukuvuoden tai -kauden säännöllisesti esim. viikoittain/kuukausittain toistuvana.

 

Päätösvalta tilan vuokraamisesta

 

Tilan vuokraaja tekee hakemuksen tilan vuokraamisesta päiväkodin johtajalle, koulun/lukion rehtorille ja TOP-keskuksen toiminnanjohtajalle. Em. päätöksentekijä tekee vuokrauspäätöksen joko maksullisena tai maksuttomana edellä mainittujen periaatteiden mukaisesti.

 

Vuokrattavista tiloista

 

Kaikki tilat eivät sovellu ainakaan ilman valvojaa ulkopuolisen vuokraajan käyttöön. Vuokraukseen soveltuvia tiloja ovat mm. päiväkotien laulu-/liikuntasalit ja ryhmätilat sekä koulujen ja lukioiden normaalit luokkahuoneet, auditoriot, ruokasalit ja käytävätilat. Piha-alueet päiväkodeissa ja kouluissa ovat myös vuokrattavissa.

 

Harkinnan mukaan vuokrattavat tilat

 

Tällaisia tiloja ovat ainakin teknisen työn luokka (turvallisuusriski työsuojelullisesti), tekstiilikäsityöluokka (harvoin kysytty, koneet herkästi rikkoutuvia), opetuskeittiö (väärinkäytöksiä ilmennyt), musiikkiluokat sekä atk-luokat kouluissa.

 

Liikuntasalien tilat vuokrataan liikuntapalvelukeskukselta

 

Pääsäännön mukaan koulujen liikuntasalit, tiettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta, varataan liikuntapalvelukeskuksen kautta.

 

Liite 1                                  Päiväkoti- ja koulutilojen (perusopetus ja lukiot) vuokraushinnat 1.8.2020 alkaen sekä maksuvapautukset ja alennukset

 

Liite 2                                  Menettelytapaohje päiväkoti- ja koulutiloja vuokrattaessa

 

Liite 3                                  TOP-keskuksen tilavuokrat ja vuokrauskäytänteet 1.8.2020 alkaen

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus:        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää

-

 

vahvistaa päiväkotien, perusopetuksen koulujen ja lukioiden sekä TOP-keskuksen tilojen vuokrat 1.8.2020 alkaen liitteiden 1 ja 3 mukaisesti

 

 

-

 

vahvistaa menettelytapaohjeet vuokrattaessa päiväkoti- ja koulutiloja liitteen 2 mukaisena.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

noudSivistystoimiala, lukiokoulutus
noudSivistystoimiala, perusopetus
noudSivistystoimiala, varhaiskasvatus
noudSivistystoimialan yhteinen hallinto, suunnittelu- ja kehittämispalvelut
tpvSivistystoimialan yhteinen hallinto, talouspalvelut
noudSvenskspråkig fostran och undervisning
tpvGrönroos Anne
tiedHeikkonen Esko
tpvJensén Annika
tiedKjellman Liliane
tiedKulmala Vesa
tpvMadetoja Nanna
tiedTuominen Tommi
tpvVehosmaa Anne-Maarit
tpvVilen Leena


Liitteet:

Kasopelk § 70
Liite 1:Päiväkoti- ja koulutilojen (perusopetus ja lukiot) vuokraushinnat 1.8.2020 alkaen sekä maksuvapautukset ja alennukset
Liite 2:Menettelytapaohje päiväkoti- ja koulutiloja vuokrattaessa
Liite 3:TOP-keskuksen tilavuokrat ja vuokrauskäytänteet 1.8.2020 alkaen