Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta5701.04.202011

2063-2020 (02 06 00)

Laskujen ja maksutositteiden hyväksymisoikeudet sekä hankintavaltuudet kasvatus- ja opetuslautakunnan alaisessa toiminnassa 1.4.2020 alkaen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 57

Talouspäällikkö Anne Takalo 13.3.2020:

 

Kasvatus- ja opetuslautakunta on 11.3.2020 § 34 päättänyt laskujen ja maksutositteiden hyväksymisoikeuksista sekä hankintavaltuuksista toistaiseksi voimassa olevalla päätöksellä. Em. päätöksessä hyväksyttyjen oikeuksien ja valtuuksien lisäksi tulisi varhaiskasvatuksen palvelualueen perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan alueen palvelupäällikölle määrätä laskujen ja maksutositteiden hyväksymisoikeus sekä hankintavaltuus.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnalle ehdotetaan, että sivistystoimialan palvelualueiden ja yksiköiden laskujen ja maksutositteiden hyväksymisoikeudet sekä hankintavaltuudet määrätään seuraavasti:

 

Laskujen ja maksutositteiden hyväksyjä

Hankintavaltuus

toimialajohtaja

70 000 €

palvelualuejohtaja

30 000 €

oppisopimuskoulutuksen johtava koulutustarkastaja

30 000 €

toimialan yhteisen hallinnon yksikön päällikkö

30 000 €

varhaiskasvatuksen aluepäällikkö ja palvelupäällikkö

10 000 €

päiväkodin johtaja / perhepäivähoidon ohjaaja

10 000 €

peruskoulun, lukion ja työväenopiston rehtori

10 000 €

koulutuspäällikkö

10 000 €

ammatillisen koulutuksen palvelupäällikkö

10 000 €

TOP-keskuksen toiminnanjohtaja

10 000 €

kansainvälisten asioiden päällikkö

10 000 €

viestintäpäällikkö

10 000 €

projektitoimiston päällikkö

10 000 €

johtava kuraattori

3 000 €

erityispalvelupäällikkö

3 000 €

 

Edellä mainituista hankintavaltuuksista riippumatta laskut ja maksutositteet hyväksytään seuraavasti:

 

-

 

 

 

Varhaiskasvatuksen palvelualuejohtaja hyväksyy kuntalisän laskut ja lakisääteiset lastenhoidon tukien laskut Kelalle sekä yksityisten varhaiskasvatuspalvelujen tuottajien palveluseteli- ja esiopetushankintamenot.

 

 

-

 

Palvelupäällikkö, perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta, hyväksyy palveluntuottajille maksettavat avustukset ja asiakasmaksujen hyvitykset.

 

 

-

 

 

Perusopetuksen palvelualuejohtaja hyväksyy kansainvälisen koulun ja sivistystoimialan välisiin sopimuksiin perustuvat laskut sekä lakiin ja Turun kaupungin koulukuljetuskriteereihin liittyvät koulukuljetuslaskut.

 

 

-

 

Lukiokoulutuksen palvelualuejohtaja hyväksyy kansainvälisen lukion ja sivistystoimialan välisiin sopimuksiin perustuvat laskut.

 

 

-

 

Perusopetuksen koulujen rehtorit hyväksyvät myös koulujen oppikirjojen perustilausten laskut koulun määrärahojen puitteissa.

 

 

-

 

 

Koulutuspäälliköillä ja ammatillisen koulutuksen palvelupäälliköllä on oikeus hyväksyä kilpailutetuilta hankintapaikoilta limiittiostotilauksia 25 000 euron arvosta elintarvike- ja varaosahankinnoissa.

 

 

-

Talouspäällikkö hyväksyy toimialan sähkölaskuihin liittyvän koontilaskun.

 

 

-

 

 

Talouspäällikkö hyväksyy toimialan koulujen ja päiväkotien ruokapalvelutilauksiin liittyvän koontilaskun (pois lukien ammatti-instituutin opiskelijaruokailu).

 

Hyväksymisoikeudet ja hankintavaltuudet koskevat toimimista vastuualueelleen kuuluvan talousarvion määrärahojen puitteissa. Toimialan yleinen laskujen ja maksujen hyväksymisoikeus määrätään toimialajohtajalle ja talouspäällikölle hankintavaltuuksien mukaisesti.

 

Taloushallinnon SAP-järjestelmän käyttöönottoprojektin yhteydessä Alfa-projektin johtoryhmä on päättänyt kokouksessaan 3.12.2010, että SAP SRM -tilausjärjestelmän hyväksymisrajaksi ostoskorille asetetaan 200 €. Tämä tarkoittaa, että järjestelmän kautta tehtävissä tilauksissa alle 200 € kertahankinta on tehtävissä ilman erillistä hyväksymismenettelyä.

 

Toimialajohtajan varahenkilö, palvelualuejohtaja Vesa Kulmala:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että sivistystoimialan palvelualueiden ja yksiköiden laskujen ja maksutositteiden hyväksymisoikeudet sekä hankintavaltuudet määrätään 1.4.2020 alkaen toistaiseksi edellä esitetyn mukaisesti.

 

Tällä päätöksellä kumotaan kasvatus- ja opetuslautakunnan päätös 11.3.2020 § 34.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedSivistystoimiala, ammatillinen koulutus
tiedSivistystoimiala, lukiokoulutus
tiedSivistystoimiala, perusopetus
tiedSivistystoimiala, varhaiskasvatus
tiedSivistystoimialan hallinto, suunnittelu- ja kehittämispalvelut
tiedSivistystoimialan hallinto, yleishallinto- ja henkilöstöpalvelut
tiedSivistystoimialan yhteinen hallinto, talouspalvelut
tiedSvenskspråkig fostran och undervisning