Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala 
Toimialajohtaja/sarja 101013.03.2020 

3280-2020 (02 08 00)

Turun varhaiskasvatuksen vuorohoidon arvioinnin hankinta

Aluepäällikkö Pia Jokinen 9.3.2020:

 

Turun kaupunki on pyytänyt tarjousta 7.2.2020 Vertikal Oy:ltä vuorohoidon kokonaisuuden arvioinnista. Vuorohoidon kokonaisuus on noussut useampana vuonna esille Kuuden suurimman kaupungin varhaiskasvatuksen vertailussa. Kaupunki on myös tehnyt omia selvityksiä vuorohoidon järjestämisestä. Esille on mm. noussut turkulaisten lasten suuri määrä vuorohoidossa. Turku haluaa selvittää perusteellisesti vuorohoidon käytön ja tätä kautta todellisen tarpeen. Tämän pohjalta on mahdollista arvioida kaupungin ja kaupunginosien tasolla tarve vuorohoidon palveluihin.

 

Vertikal Oy on tehnyt tarjouksen arvioinnista 8.2.2020. Tarjouksessa on varhaiskasvatuksen vuorohoidon arviointiin kaksi vaihtoehtoa. Vaihtoehdon 1. työmäärä on 12 päivää ja vaihtoehdon 2. työmäärä on 16,5-21 päivää. Asiantuntijapäivän hinta on 990 euroa.

 

Vaihtoehtoon 2 voidaan mahdollisesti lisätä vertailua Tampereen kaupungin kanssa, mikäli osapuolet näin sopivat.

 

Vertikal Oy on erikoistunut varhaiskasvatukseen, kuntatalouteen, kustannuslaskentaan ja isojen tietomäärien käsittelyyn. Yritys on tehnyt yli 200 erilaista alle kouluikäisten palveluihin, lähinnä varhaiskasvatukseen, liittyvää selvitystä. Valtakunnallisesti Vertikal Oy on ainoa varhaiskasvatuksen talouteen ja toimintaan perehtynyt yritys. Koska vastaava arviointia eikä vertailtavuutta ole markkinoilla muita, on perusteltua hyväksyä Vertikal Oy:n tarjous vaihtoehdon 2 mukaisesti.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Päätös          Päätän hankkia Turun varhaiskasvatuksen vuorohoidon arvioinnin Vertikal Oy:n tarjouksen vaihtoehdon 2 mukaisesti kokonaishinnalla 20 790 € (alv. 0 %).

 

 

 

 

Timo Jalonen

Toimialajohtaja

 

Lisätietoja päätöksestä tarvittaessa antaa palvelualuejohtaja Vesa Kulmala, puh. 040 142 4483.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

aoVertikal Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tiedSivistystoimiala, varhaiskasvatus
tiedAaltonen Päivi
tiedGrönroos Anne
tpvJokinen Pia
tiedKulmala Vesa
tiedTakalo Anne