Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta4411.03.20201

2710-2020 (02 08 00)

Turun ammatti-instituutin henkilöstövuokrauspalveluiden kilpailuttaminen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 44

Palvelupäällikkö Piia Elo 4.3.2020:

 

Turun ammatti-instituutin monialaiset oppimisympäristöt tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden yksilöllisiin urapolkuihin ja opiskeluun aidoissa työelämäympäristöissä, jotka ovat avoinna kuten muutkin alan toimijat. Opiskelu näissä on turvallista ja ohjattua ja sopii siksi hyvin monenlaisille opiskelijoille ja opiskelijaryhmille.

 

Ammatti-instituutissa on useita monialaisia oppimisympäristöjä, ja aktiivisimpana ympärivuorokautisena näistä on laivahostelli Bore, jossa on sekä majoitustoimintaa että ravintola-, kokous- ja tilaustapahtumatoimintaa. Laivahostellin ravintolatoiminta vaihtelee tilausten ja tapahtumien mukaan ja ohjaavan henkilökunnan lisäksi tarvittavien henkilökunnan edustajien määrä vaihtelee tapahtumien koon, käytettävissä olevien opetusryhmien ja tilausten määrän perusteella. Näin ollen vakituista ja jatkuvaa käyttöä on vaikea arvioida. Henkilöstövuokrauksen kautta on saatu sopivaa joustoa erilaisten tilausten järjestämiseen.

 

Myös oppilaitoksen opiskelijaruokapalveluissa on käytetty henkilöstövuokrausta tilapäiseen ja akuuttiin sijaistarpeeseen, sillä ammattitaitoista henkilökuntaa on vaikea saada nopeasti ja lyhytaikaisesti palkattua muuten kuin henkilöstövuokrauksen kautta.

 

Vuosittainen tarve ammatillisen koulutuksen palvelualueella on varsin suuri, vuosittainen kustannus henkilöstövuokraukselle on ollut lähes 70 000 euroa.

 

Kaupungin kilpailuttama sopimus on päättynyt. Ammatillisen koulutuksen tarvetta ei ollut huomioitu hankintasuunnitelmia tehdessä, sillä aiemmin kaupunginlaajuinen tarve on koskenut ruokapalveluja, jotka eivät ole enää kaupungin toimintaa.

 

Strategiselle hankinnalle tulee tehdä toimeksianto henkilöstövuokrauspalvelun kilpailuttamisesta vähintään kahdeksi vuodeksi, jonka jälkeen tiedetään jatko laivahostelli Borella. Hankinnan vuosittainen arvo on noin 65 000 euroa.

 

Liite 1                                  Kuvaus hankintatarpeesta

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää kilpailuttaa Turun ammatti-instituutin henkilöstövuokrauspalvelun. Lautakunta päättää

 

-

 

valtuuttaa sivistystoimialan toimialajohtajan tekemään kilpailutustoimeksiannon hankittavasta palvelusta ja

-

 

 

valtuuttaa sivistystoimialan toimialajohtajan tekemään päätöksen palvelun toimittajan valinnasta sekä allekirjoittamaan sopimuksen valitun toimittajan kanssa.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tpvAaltonen Päivi
tpvElo Piia
tiedImmonen Hannu
tpvJalonen Timo


Liitteet:

Kasopelk § 44
Liite 1:Kuvaus hankintatarpeesta