Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta14911.12.20196

14124-2019 (10 03 02)

Aninkaisten koulutalon eräistä tiloista luopuminen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 149

Ammatillisen koulutuksen palvelualuejohtaja Hannu Immonen 3.12.2019:

 

Turun ammatti-instituutti tekee uudelleenjärjestelyitä tekstiili- ja muotialan koulutuksissa ja niihin liittyvissä oppimisympäristöissä. Instituutin tavoitteena on jatkossa keskittää kaikki kyseiseen koulutukseen liittyvät toiminnalliset oppimisympäristöt Aninkaisten koulutalon yhteen eli viidenteen kerrokseen. Tämä muutos vapauttaa koulutusalan kolmannen kerroksen tilat A-siivessä. Tilat sisältävät työsalitiloja, varastoja, opettajien työskentelytiloja sekä sosiaalitiloja.

 

Vapautuvat tilat ovat kooltaan noin 440 m2 koulutalon A-siiven kolmannessa kerroksessa, johon on sisäänkäynti pääaulasta. Kyseisiä tiloja ei enää tarvita instituutin toiminnoissa, ja näin on perusteltua luopua tiloista. Huomioitavaa on kuitenkin, että kyseisen kerroksen päädyssä olevat opinto-ohjaajille ja opiskelijakunnalle suunnatut tilat jäävät instituutin käyttöön. Näihin tiloihin päästään suoraan vieressä olevasta rappukäytävästä. Tiloista luopuminen tuo vuositasolla noin 63.000 euron säästön instituutin vuokrakustannuksissa.

 

Tiloista luopuminen on käsitelty tekstiili- ja muotialan opetushenkilöstön kanssa koulutuspäällikön toimesta. Asiasta on myös neuvoteltu kaupungin tilapalveluiden kanssa, ja heillä ei huomautettavaa tiloista luopumisesta.

 

Liite 1                                  A-siiven tilat, joista tarkoitus luopua

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Toimialan muillakaan palvelualueilla ei ole käyttöä ko. tiloille ja tarkoituksena on, että sivistystoimiala luopuu koko Aninkaisten koulutalon käytöstä.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää irtisanoa Aninkaisten koulutalon A-siiven liitteessä 1 kuvattujen tilojen vuokrasopimuksen 1.7.2020 lukien.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKaupunkiympäristötoimiala
tpvSivistystoimiala, ammatillinen koulutus
tpvTilapalvelukeskus


Liitteet:

Kasopelk § 149
Liite 1:A-siiven tilat, joista tarkoitus luopua