Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala, ammatillinen koulutus 
Loppupvm 10.6.2021, Palvelualuejohtaja4413.06.2019 

516-2019 (02 08 00)

Parturi-kampaajien opetusmateriaalin hankinta ammatillisen koulutuksen tarpeisiin

Sivistystoimiala, koulutuspäällikkö Marleena Tuuri, lehtori Silja Veijalainen ja strategisen hankinnan osuus hankinta-asiantuntija Emilia Aho 11.6.2019:

 

Turun kaupungin strateginen hankinta on pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia parturi-kampaajien opetusmateriaalin hankintaan ajalle 1.8.2019 - 31.7.2021, minkä jälkeen sopimusta voidaan jatkaa tilaajan kirjallisella päätöksellä alkuperäisin ehdoin yhdellä (1) vuodella ajalle 1.8.2021 - 31.7.2022.

 

Hankintailmoitus kansallisen kynnysarvon ylittävänä hankintana julkaistiin 21.3.2019 HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistiin Tarjouspalvelu.fi –toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku. Hankinnasta ei esitetty yhtään kysymystä määräaikaan 4.4.2019 mennessä.

 

Tarjoukset saatiin määräaikaan 29.4.2019 klo 11 mennessä seuraavilta toimittajilta: Cutrin Oy, HFC Prestige International Finland Oy, Henkel Finland Oy, IdHAIR Finland Oy, Kao Finland Oy, Miraculos Oy ja Sim Finland Oy.

 

Tarjouspyynnössä kuvattiin hankinnan kohde ja ehdottomat vaatimukset sekä tarjoajalle ja tarjoukselle asetetut vähimmäisvaatimukset.

 

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että osatarjoukset hyväksytään, mutta osatarjousta ei hyväksytä osakokonaisuuden sisällä.

 

-osakokonaisuus 1 värit

-osakokonaisuus 2 työaineet ja välineet

 

Osakokonaisuuteen 1 tarjouksen jättivät Cutrin Oy, HFC Prestige International Finland Oy, Henkel Finland Oy, IdHAIR Finland Oy, Kao Finland Oy, Miraculos Oy ja Sim Finland Oy.

 

Osakokonaisuuteen 2 tarjouksen jättivät Cutrin Oy, Henkel Finland Oy, IdHAIR Finland Oy, Kao Finland Oy, Miraculos Oy ja Sim Finland Oy.

 

Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

 

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien kelpoisuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen, 3) tarjousten vertailu ja valinta.

 

Tarjoajien kelpoisuuden arviointi

 

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan toteuttamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajille asetetuilla kelpoisuusvaatimuksilla.

 

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) 56 §:n mukaan hankintayksikkö voi asettaa tarjoajien rahoituksellista ja taloudellista tilannetta, teknistä suorituskykyä ja ammatillista pätevyyttä sekä laatua koskevia vaatimuksia sekä vaatia tarjoajia esittämään niihin liittyviä selvityksiä. Tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta.

 

Kaikki tarjoajat vakuuttavat täyttävänsä tarjoajille asetetut kelpoisuusehdot.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

 

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita ostettavalta palvelulta tarjouspyynnössä edellytettiin.

 

Osakokonaisuus 1 värit:

 

Tarjoajien tarjoukset ovat tarjouspyynnön mukaisia ja ne otetaan mukaan tarjousten vertailuun.

 

Osakokonaisuus 2 työaineet ja välineet:

 

Tarjouspyynnön hintaliitteessä liite 2 edellytettiin, että keltaisella merkittyihin soluihin tarjoajan tulee syöttää pyydetty tieto. Cutrin Oy on jättänyt antamatta hinnan hiusneuloille/pinneille ja permanenttikammoille osakokonaisuudessa 2 työaineet ja välineet. Cutrin Oy:n tarjous koskien osakokonaisuutta 2 työaineet ja välineet tulee hylätä tarjouskilpailusta tarjouspyynnön vastaisena.

 

Muiden tarjoajien tarjoukset ovat tarjouspyynnön mukaisia ja ne otetaan mukaan tarjousten vertailuun.

 

Tarjousten vertailu ja valinta:

 

Annetuista tarjouksista valitaan osakokonaisuuteen 1 hinnaltaan 3 kokonaistaloudellisesti edullisinta. Ensisijaisesti tuotteita ostetaan kokonaistaloudellisesti edullisimmalta toimittajalta, mutta jos toimittajan resurssit tai valikoimat eivät vastaa tilaajan tarvetta, niin ostetaan toiselta ja jos tämänkään resurssit tai valikoimat eivät vastaa tilaajan tarvetta niin ostetaan kolmannelta. Saatavuus- ja toimitusaikatekijöistä johtuen Turun kaupunki pidättää itselleen oikeuden tehdä yksittäisiä hankintoja vähäisessä määrin myös muilta toimittajilta.

 

Vertailuperusteena käytetään tuotteiden yhteenlaskettua kokonaishintaa hintaliitteen osakokonaisuuden 1 mukaisesti. Halvin hinta saa 100 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin hinta / vertailtava hinta x 100).

 

Annetuista tarjouksista valitaan osakokonaisuuteen 2 hinnaltaan 3 kokonaistaloudellisesti edullisinta. Ensisijaisesti tuotteita ostetaan kokonaistaloudellisesti edullisimmalta toimittajalta, mutta jos toimittajan resurssit tai valikoimat eivät vastaa tilaajan tarvetta, niin ostetaan toiselta ja jos tämänkään resurssit tai valikoimat eivät vastaa tilaajan tarvetta niin ostetaan kolmannelta. Saatavuus- ja toimitusaikatekijöistä johtuen Turun kaupunki pidättää itselleen oikeuden tehdä yksittäisiä hankintoja vähäisessä määrin myös muilta toimittajilta.

 

Vertailuperusteena käytetään tuotteiden yhteenlaskettua kokonaishintaa hintaliitteen osakokonaisuuden 2 mukaisesti. Halvin hinta saa 100 pistettä. Muiden tarjoajien pistemäärä muodostuu suorassa suhteessa halvimpaan (halvin hinta / vertailtava hinta x 100).

 

Tarjousten vertailu esitetään erillisellä liitteellä 1.

 

Liite 1                                   Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu (hinnan painokerroin on muutettu)

 

Parturi-kampaajien opetusmateriaalin hankintaan toimittajiksi osakokonaisuuteen 1 ja osakokonaisuuteen 2 esitetään valittaviksi liitteessä 1 lihavoidulla fontilla ilmoitetut kokonaistaloudellisesti edullisimmat toimittajat tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Ehdotus        Edellä esitetyn perusteella ehdotamme, että:

 

Osakokonaisuuden 2 työaineet ja välineet osalta Cutrin Oy:n tarjous tulee hylätä tarjouskilpailusta tarjouspyynnön vastaisena.

 

Parturi-kampaajien opetusmateriaalin hankintaan osakokonaisuuteen 1 ja osakokonaisuuteen 2 toimittajiksi esitetään valittaviksi liitteessä 1 lihavoidulla fontilla ilmoitetut kokonaistaloudellisesti edullisimmat toimittajat tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Mahdollisen option käyttöönotosta päätetään erikseen.

 

Palvelualuejohtaja Hannu Immonen:

 

Päätös          Päätän, että edellä esitetyin perustein:

 

Osakokonaisuuden 2 työaineet ja välineet osalta Cutrin Oy:n tarjous hylätään tarjouskilpailusta tarjouspyynnön vastaisena.

 

Parturi-kampaajien opetusmateriaalin hankintaan osakokonaisuuteen 1 ja osakokonaisuuteen 2 toimittajiksi valitaan liitteessä 1 lihavoidulla fontilla ilmoitetut kokonaistaloudellisesti edullisimmat toimittajat tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

 

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

 

Mahdollisen option käyttöönotosta päätetään erikseen.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksi-annolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viran-omaisen otto-oikeuden perusteella.

 

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

 

 

 

 

Hannu Immonen

palvelualuejohtaja

 

 

Lisätiedot: hankinta-asiantuntija Emilia Aho, puh.0400 944 064.

 

Oikaisuohje ja valitusosoitus liitteenä.

Jakelu

aoCutrin Oy
aoHenkel Finland Oy
aoHFC Prestige International Finland Oy
aoIdHAIR Finland Oy
aoKao Finland Oy
aoMiraculos Oy
aoSim Finland Oy
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
mtpvAho Emilia
tiedJalonen Timo
tiedTurunen Esa
tiedTuuri Marleena
tpvVeijalainen Silja


Liitteet:

Sivamma § 44
Liite 1:Tarjousten kokonaistaloudellisen edullisuuden vertailu (hinnan painokerroin on muutettu)