Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta623.01.20196

9458-2017 (041)

Raportti kasvatus- ja opetuslautakunnan toiminnasta vuodelta 2018

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 6

Toimialajohtaja Timo Jalonen17.1.2019:

 

Kasvatus- ja opetuslautakunta kokoontui vuoden 2018 aikana 15 kertaa. Määrä on tavanomaisella tasolla. Käsiteltäviä asiakohtia oli 213. Määrä on jonkin verran pienempi kuin aiempina vuosina. Lautakunta teki toukokuussa tutustumismatkan pääkaupunkiseudulle, jossa tutustuttiin Vantaan, Espoon ja Helsingin kaupungin vastaavien sektorien toimintaan sekä eduskunnan sivistysvaliokunnan toimintaan. Puheenjohtajana toimi Kaija Hartiala.

 

Varhaiskasvatus- ja perusopetusjaosto kokoontui vuoden aikana 8 kertaa. Käsiteltäviä asioita oli 52. Määrä on tavanomaista tasoa. Jaostolle tunnusomaista oli, että kokoukset pidettiin eri toimipaikoissa ja samalla tutustuttiin niiden toimintaan. Puheenjohtajana toimi Mari-Elina Koivusalo.

 

Lukio- ja ammattiopetusjaosto kokoontui vuoden aikana 8 kertaa. Käsiteltäviä asioita oli 81. Määrä on alempi kuin vuonna 2016. Jaostolle tunnusomaista oli, että kokoukset pidettiin eri toimipaikoissa ja samalla tutustuttiin niiden toimintaan. Puheenjohtajana toimi Riikka Oksanen.

 

Ruotsinkielinen jaosto kokoontui vuoden aikana 10 kertaa. Käsiteltäviä asioita oli 64. Kokousten määrä on kasvanut, mutta käsiteltävien asioiden määrä vähentynyt. Myös tälle jaostolle tunnusomaista oli, että kokoukset pidettiin eri toimipaikoissa ja samalla tutustuttiin niiden toimintaan. Puheenjohtajana toimi Barbro Schauman.

 

 

Lautakunta ja jaostot ylittivät jonkin verran oman talousarvionsa. Ylitys johtuu pääsääntöisesti lautakunnan matkasta pääkaupunkiseudulle toukokuussa. Matkaa ei otettu huomioon talousarvion valmistelun yhteydessä.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta merkitsee toimintaraportin vuodelta 2018 tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.