Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta20412.12.20187

12654-2016 (065, 021)

Vuorohoidon vararuokien annoshinnan hyväksyminen vaiheen 3 ruokapalvelusopimuksissa

Tiivistelmä:

Vuoropäivähoidon yksiköillä on tilattavissa ns. vararuokaa. Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään vararuoka-annoksen hinnan hyväksymistä.

Kasopelk § 204

Strateginen hankinta, palvelupäällikkö Suvi Haukioja 28.11.2018:

 

Sivistystoimialan toimialajohtaja on 4.4.2018 § 9 päättänyt, että ruokapalveluja koskevat vaiheen 3, kohderyhmä 1 alue 4 ja kohderyhmä 2 alue 5, sopimukset 1.8.2018 alkavalle sopimuskaudelle solmitaan Arkea Oy:n kanssa.

 

Vaiheen 3 ruokapalvelusopimuksissa määritellään vuorohoitopäivähoitoyksiköiden vararuoasta seuraavasti: ”Vuoropäivähoidon yksiköillä tulee olla tilattavissa ns. vararuokaa. Vararuoan tulee käydä mahdollisimman moneen erityisruokavalioon. Tuottaja tekee ehdotuksen tilattavissa olevista vararuoista, jotka toimitetaan pakasteena.”

 

Vararuoan tarve vuorohoitopäiväkodeissa johtuu lasten hoitotarpeiden äkillisitä muutoksista. Yllättäen läsnä saattaa olla enemmän lapsia kuin ruoan tilausvaiheessa on ollut tiedossa.

 

Palveluntuottajan kanssa on sovittu vararuoan valikoimasta (keitto ja laatikkoruoka, joka sopii mahdollisimman moneen erityisruokavalioon) sekä tilaus- ja toimituskäytännöistä. Vararuoat toimitetaan pakasteena ja ne sisältävät tuoteselosteet ja säilyvyysohjeet.

 

Ruokapalvelusopimuksissa ei ole määritelty hintaa vuorohoidon vararuoka-annokselle. Liitteessä 1 on hintaesitys vararuoka-annokselle (toimitetaan muun yksikön ruokakuljetuksen yhteydessä).

 

Liite 1                                  Vaiheen 3 ruokapalvelusopimusten hintaliite, päivitetty 28.11.2018 (salassa pidettävä, JulkL 24 § 1 mom. 20 kohta)

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että

 

-

 

vaiheen 3 ruokapalvelusopimuksissa otetaan käyttöön liitteen 1 mukainen vararuoan annoshinta ja

-

 

vaiheen 3 ruokapalvelusopimusten hintaliite ”Vuorohoitopäiväkotien vararuoka-annokset” -kohtien osalta päivitetään liitteen 1 mukaisesti.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoArkea Oy
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tiedHaukioja Suvi
tpvJalonen Timo
tiedRantanen Maija-Liisa
tpvTakalo Anne


Liitteet:

Kasopelk § 204
Liite 1:Vaiheen 3 ruokapalvelusopimusten hintaliite, päivitetty 28.11.2018 (salassa pidettävä, JulkL 24 § 1 mom. 20 kohta)