Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta17724.10.20187

12043-2018 (10 03 02)

Turun Lyseon koulun yhteydessä olevasta asunnosta luopuminen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 177

Rehtori Anu Tanzi-Albi 8.10.2018:

 

Turun Lyseon koulun yhteydessä on erillinen n. 60 neliömetrin huoneisto. Tilaa on käytetty asuntona vuoden 2015 loppuun asti. Kun turvapaikanhakijoita tuli yhtäkkiä tavallista enemmän, kaupungissa tarvittiin myös valmistavan opetuksen kursseja tavallista enemmän, ja tämä tila otettiin valmistavan opetuksen käyttöön tammikuussa 2016. Opetuskäytössä tila oli vuoden verran. Sen jälkeen se on ollut vain satunnaisesti koulun käytössä, eikä esim. iltapäivätoiminta katsonut tilaa soveliaaksi omaan tilatarpeeseensa.

 

Huoneisto jakautuu kolmeen huoneeseen, keittiöön ja kylpyhuoneeseen. Tila soveltuisi pienryhmäkäyttöön, jos tarvittavat opetuskäytön edellyttämät muutostyöt tehtäisiin, mutta yleisopetuksen tilana se ei toimi.

 

Asunto sijaitsee ruokalan päädyssä lastauslaiturin takana, siinä on oma sisäänkäynti eikä yhteyttä koulun sisätiloihin ole.

 

Turun Lyseon koulu ehdottaa, että koulu luopuisi tilasta tarpeettomana.

 

Palvelualuejohtaja, toimialajohtajan varahenkilö Vesa Kulmala 17.10.2018:

 

Puollan rehtori Anu Tanzi-Albin ehdotusta ja totean, että Turun Lyseon koulun on hyvä tietää, että sivistystoimialan vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen tiloihin voi tulla ns. ulkopuolinen vuokralainen.

 

Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi. Irtisanomisaika on kuusi kuukautta.

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää irtisanoa edellä mainittua kohdetta koskevan vuokrasopimuksen päättymään 30.4.2019.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvTilapalvelukeskus
tpvKulmala Vesa