Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta16903.10.20181

11147-2018 (02 08 00)

Viittomakielisen ohjauksen ja tulkkauksen hankinta ruotsinkieliselle oppilaalle

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 169

Ruotsinkielisen kasvatuksen ja opetuksen tulosaluejohtaja Liliane Kjellman ja hankintasuunnittelija Taina Willman-Lynderup 1.10.2018:

 

Perusopetuslain 31 §:n mukaan vammaisella ja muulla erityistä tukea tarvitsevalla oppilaalla on oikeus saada maksutta opetukseen osallistumisen edellyttämät tulkitsemis- ja avustajapalvelut, muut opetuspalvelut, erityiset apuvälineet sekä 39 §:n nojalla järjestettävät palvelut.

 

Sirkkalan koulun 4. luokan oppilaalla on kuulovamma, jonka vuoksi hän tarvitsee sekä viittomakielistä ohjausta että viittomakielistä tulkkausta pystyäkseen osallistumaan opetukseen. Ohjaajaa tarvitaan tukemaan oppimisympäristön soveltuvuutta oppilaan tarpeisiin, mukaan lukien mm. pedagogiikan visuaalistaminen sekä luokan ja oppimisympäristön äänimaailmasta huolehtiminen.

 

Oppilaalla on hallintopäätös erityisestä tuesta (22.5.2017), jossa tuen tarvetta kuvataan paremmin. Oppilaan tarve erityiseen tukeen koskee tänä lukuvuonna kaikkia oppitunteja ja odotettavissa on, että tarve jatkuu samankaltaisena myös seuraavina vuosina. Tänä lukuvuonna oppilaalla on 26 tuntia opetusta viikossa.

 

Voimassaoleva sopimus (dnro 1597-2018) Viittomakielen tulkkauspalvelut pitää sisällään viittomakielisen opiskelutulkkauksen mutta ei viittomakielistä oppilaan ohjausta. Oppilaan kokonaisvaltaisen viittomakielisen tuen tarpeen huomioon ottaen on järkevää tarjota oppilaalle viittomakielistä ohjausta viittomakielen tulkkauksen taitavan ohjaajan toimesta.

 

Palvelun kustannusarvio on 40 000,00 €/vuodessa (alv 0 %) ja neljän vuoden ajanjaksolla hankinta ylittää kansallisen kynnysarvon, jolloin palvelun hankinta tulee kilpailuttaa.

 

Palvelualuejohtaja, toimialajohtajan varahenkilö Vesa Kulmala:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää

 

-

 

valtuuttaa toimialajohtajan tekemään kilpailutustoimeksiannon hankittavasta palvelusta,

-

valtuuttaa toimialajohtajan allekirjoittamaan tarjouspyynnön,

-

 

valtuuttaa toimialajohtajan tekemään päätöksen palvelujen toimittajan valinnasta sekä

-

 

valtuuttaa toimialajohtajan allekirjoittamaan sopimuksen toimittajan kanssa.

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvJalonen Timo
tpvKulmala Vesa