Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta12213.06.201816

13164-2017 (049)

Lisäys laskujen ja maksutositteiden hyväksyjiin 1.7.2018 alkaen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 122

Talouspäällikkö Anne Takalo 1.6.2018:

 

Voimassa oleva valtuutus 1.1.2018 alkaen

 

Kasvatus- ja opetuslautakunta on 13.12.2017 § 197 hyväksynyt toistaiseksi voimassa olevan valtuutuksen laskujen ja maksutositteiden hyväksyjiksi seuraavasti:

 

Laskujen ja maksutositteiden hyväksyjä

Hankintavaltuus

toimialajohtaja

70 000 €

palvelualuejohtaja

30 000 €

aluepäällikkö

10 000 €

päiväkodin johtaja / perhepäivähoidon ohjaaja

10 000 €

erityispalvelupäällikkö

3 000 €

koulun / työväenopiston rehtori

10 000 €

koulutuspäällikkö

10 000 €

ammatillisen koulutuksen palvelupäällikkö

10 000 €

oppisopimuskoulutuksen johtava koulutustarkastaja

30 000 €

toimialan yhteisen hallinnon yksikön päällikkö

30 000 €

TOP-keskuksen toiminnanjohtaja

10 000 €

kansainvälisten asioiden päällikkö

10 000 €

viestintäpäällikkö

10 000 €

 

Edellä mainituista hankintavaltuuksista riippumatta laskut ja maksutositteet hyväksytään seuraavasti:

 

-

 

 

 

Yksityisten palveluiden/palveluohjauksen palvelualuejohtaja hyväksyy kuntalisän laskut ja lakisääteiset lastenhoidon tukien laskut Kelalle sekä yksityisten varhaiskasvatuspalvelujen tuottajien palveluseteli- ja esiopetushankintamenot.

 

 

-

 

 

Perusopetuksen palvelualuejohtaja hyväksyy kansainvälisen koulun ja sivistystoimialan välisiin sopimuksiin perustuvat laskut sekä lakiin ja Turun kaupungin koulukuljetuskriteereihin liittyvät koulukuljetuslaskut.

 

 

-

 

Lukiokoulutuksen palvelualuejohtaja hyväksyy kansainvälisen lukion ja sivistystoimialan välisiin sopimuksiin perustuvat laskut.

 

 

-

 

Perusopetuksen koulujen rehtorit hyväksyvät myös koulujen oppikirjojen perustilausten laskut koulun määrärahojen puitteissa.

 

 

-

 

 

Koulutuspäälliköillä ja ammatillisen koulutuksen palvelupäälliköllä on oikeus hyväksyä kilpailutetuilta hankintapaikoilta limiittiostotilauksia 25 000 euron arvosta elintarvike- ja varaosahankinnoissa.

 

 

-

 

 

Talouspäällikkö hyväksyy toimialan koulujen ja päiväkotien ruokapalvelutilauksiin liittyvän koontilaskun (pois lukien ammatti-instituutin opiskelijaruokailu).

 

 

-

Talouspäällikkö hyväksyy toimialan sähkölaskuihin liittyvän koontilaskun.

 

Hyväksymisoikeudet ja hankintavaltuudet koskevat toimimista vastuualueelleen kuuluvan talousarvion määrärahojen puitteissa. Toimialan yleinen laskujen ja maksujen hyväksymisoikeus määrätään toimialajohtajalle ja talouspäällikölle hankintavaltuuksien mukaisesti.

 

Taloushallinnon SAP-järjestelmän käyttöönottoprojektin yhteydessä Alfa-projektin johtoryhmä on päättänyt kokouksessaan 3.12.2010, että SAP SRM -tilausjärjestelmän hyväksymisrajaksi ostoskorille asetetaan 200 €. Tämä tarkoittaa, että järjestelmän kautta tehtävissä tilauksissa alle 200 € kertahankinta on tehtävissä ilman erillistä hyväksymismenettelyä.

 

Esitettävä lisäys nykyiseen valtuutukseen

 

Sivistystoimialan vesi- ja jätevesilaskujen osalta pitäisi voimassa olevaan valtuutukseen tehdä seuraava lisäys:

 

-

 

Talouspäällikkö hyväksyy toimialan sähkö- ja vesilaskuihin liittyvän koontilaskun.

 

Sähkölaskujen osalta sivistystoimiala on siirtynyt vuoden 2017 alusta lähtien toimialalle tulevaan koontilaskuun, joka hyväksytään keskitetysti. Laskuun liittyvät kulutustiedot saadaan sähköisesti ja sen perusteella ohjelmallisesti kohdennetaan siihen liittyvät kustannukset yksiköille. Tällä menettelytavalla säästetään useiden satojen laskujen tiliöinnit ja hyväksyttämiset vuotuisesti. Samalla kirjanpidon tiliöintien oikeellisuus varmistuu ja turhien virheellisten kirjausten oikaisemisilta vältytään.

 

Tätä samaa toimintamallia halutaan hyödyntää myös vesi- ja jätevesilaskuissa. Asiasta on neuvoteltu Turun Vesihuollon kanssa ja toteutuksessa on edetty siihen pisteeseen, että malli voitaisiin ottaa käyttöön 1.7.2018 alkaen.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että sivistystoimialan palvelualueiden ja yksiköiden laskujen ja maksutositteiden hyväksyjiin sekä hankintavaltuuksiin 1.1.2018 alkaen toistaiseksi tehdään lisäys edellä esitetyn mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvTakalo Anne