Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta8208.05.20185

5263-2018 (02 02 00)

Kasvatus- ja opetuslautakunnan ehdotus strategiseksi sopimukseksi

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 82

Toimialajohtaja Timo Jalonen 2.5.2018:

 

Vuoden 2019 strategisen sopimuksen valmistelu on aloitettu jo helmikuussa 2018. Lautakunnan ja jaostojen puheenjohtajisto käy kaupunginhallituksen puheenjohtajiston kanssa keskustelua tulevien vuosien tavoitteista 15.5.2018.

 

Strategisen sopimuksen merkittävimmät toiminnalliset muutokset ovat:

 

1.

Perusopetuksen palvelukysynnän jatkuva kasvu

2.

Asiakasmaksutulojen väheneminen varhaiskasvatuksessa.

3.

 

 

 

 

 

Oppimisympäristöjen muutos, joista merkittävin yksittäinen asia on elokuussa 2017 alkanut henkilökohtaisten päätelaitteiden hankinta osalle peruskoululaisista. Toimintaympäristöjen digitalisoituminen on myös Sipilän hallituksen kärkihanke. Myös Syvälahden ja Yli-Maarian monitoimitiloissa sekä Tallimäen päiväkodissa on uudentyyppisiä fyysisiä oppimisympäristöjä

4.

 

Sipilän hallituksen kärkihankkeena olevan ammatillisen koulutuksen reformin toimeenpanon jatkaminen Ammatti-instituutin osalta.

5.

 

Lisäksi Turun kaupungin strategiassa korostuvat kansainvälisyyden edistäminen ja alueiden eriytymisen estäminen.

 

Edellä olevien lisäksi sivistystoimiala jatkaa korkealaatuisten kasvatus- ja opetuspalvelujen tuottamista. Näihin kuuluvat olennaisesti koulutustakuusta ja kaupunkilaisten hyvinvoinnista huolehtiminen.

 

Strategisen sopimuksen merkittävimmät resurssimuutokset ovat:

 

1.

 

 

Talousarvioraamia ei vielä ole olemassa. Henkilöstökulujen arvioidaan nousevan +3 %, palvelukysynnän noin prosentin ja inflaatiovauhti on 1,5 %.

2.

 

 

 

Tilojen osalta on odotettavissa merkittäviä muutoksia vuoden 2019 aikana. Tuolloin valmistuvat Raunistulan ja Tallimäen päiväkodit sekä Yli-Maarian monitoimitalo, jonka kalustaminen tulee pääosin tehdä vuoden 2018 aikana.

3.

 

 

 

 

Suunnitelmissa ei ole otettu huomioon koulupsykologitoiminnan siirtoa hyvinvointitoimialalta (1.000.000 euroa), mikäli sote- ja maakuntauudistus toteutuu. Edellä todettu muutos ei vaikuta kaupungin talouteen kokonaisuudessaan, mutta yksittäisille toimialoille muutokset ovat merkittäviä.

 

 

Oheismateriaali 1               Luonnos ehdotukseksi strategiseksi sopimukseksi vuodelle 2019

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää merkitä tiedoksi strategisen sopimuksen valmistelutilanteen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.