Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta8608.05.20189

12286-2017 (421, 044)

Oikaisuvaatimus varhaiskasvatuksen yksityisten palveluiden palvelualuejohtajan päätöksestä 29.3.2018 § 10 koskien palveluntuottajarekisteristä poistamista

Tiivistelmä:

Palvelualuejohtaja Vesa Kulmala on päättänyt perua Raunistulan Lastensuojelutyön kannatusyhdistys ry:n päiväkoti Raunistulan lastenseimen hyväksynnän varhaiskasvatuksen palvelusetelituottajaksi 1.6.2018 alkaen. Päätöksestä on tehty oikaisuvaatimus. Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään oikaisuvaatimuksen hylkäämistä perusteettomana.

Kasopelk § 86

Palvelualuejohtaja Vesa Kulmala ja aluepäällikkö Pia Jokinen 23.4.2018:

 

Palvelualuejohtaja Vesa Kulmala on 29.3.2018 § 10 päättänyt perua Raunistulan Lastensuojelutyön kannatusyhdistys ry:n päiväkoti Raunistulan lastenseimen hyväksynnän varhaiskasvatuksen palvelusetelituottajaksi 1.6.2018 alkaen ja poistaa kyseisen päiväkodin Turun kaupungin ylläpitämästä tuottajaluettelosta. Päiväkodin johtaja Marjetta Böök on tehnyt päätöksestä ko. päiväkodin puolesta 9.4.2018 päivätyn oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksessa pyydetään, että kyseistä päiväkotia ei poisteta palveluntuottajarekisteristä. Oikaisuvaatimuksessa todetaan, että kyseinen toimija on laiminlyönyt valvontaan liittyviä velvollisuuksia ja että palveluntuottajalla on taloudellisia vaikeuksia, mutta asiat olisivat korjaantumassa. Lisäksi oikaisuvaatimuksessa todetaan, että päiväkoti on tuottanut laadukasta palvelua vuosikymmenien ajan.

 

Oikaisuvaatimuksen johdosta ja kuultuaan huoltajia 10.4.2018 järjestetyssä tilaisuudessa palvelualuejohtaja on 11.4.2018 § 14 päättänyt jatkaa palvelusetelin maksamista kesäkuun 2018 loppuun asti.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnan 27.4.2016 § 66 hyväksymässä Varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirjassa todetaan seuraavaa:

 

”Palveluntuottajan hyväksymisen peruminen

 

Mikäli palvelujen tuottaja ei täytä sääntökirjassa määrättyjä ehtoja, Turun kaupunki voi poistaa palvelun tuottajan hyväksyttyjen palvelun tuottajien joukosta. Palvelujen tuottaja poistetaan palvelutuottajarekisteristä, mikäli hän ei kirjallisesta huomautuksesta huolimatta korjaa huomautukseen johtanutta asiaa.

 

Turun kaupungilla on myös oikeus peruttaa palvelun tuottajan hyväksyminen ja poistaa palvelun tuottajan nimi hyväksyttyjen palvelun tuottajien listasta, mikäli:

 

hyviä hoito- ja palvelukäytäntöjä ei noudateta

 

palvelun tuottaja ei noudata kunnan kirjallisesta huomautuksesta huolimatta sääntökirjan ehtoja

 

palvelun tuottaja on tullut maksukyvyttömäksi, ei ole kyennyt hoitamaan laskujaan eräpäivään mennessä, on aloittanut akordimenettelyn, on asetettu selvitystilaan tai on välittömässä vaarassa tulla asetetuksi selvitystilaan tai

 

palvelun tuottaja tai joku sen johtoon kuuluva henkilö on tuomittu syyllisenä elinkeinotoimintaan liittyvässä rikoksessa.”

 

Raunistulan Lastensuojelutyön kannatusyhdistys ry:lle on 26.9.2017 annettu kirjallinen huomautus siitä, että useista Turun kaupungin valvontaan liittyvistä pyynnöistä ja muistutuksista huolimatta toimintaan liittyviä asiakirjoja ei ole toimitettu määräaikaan mennessä, sekä siitä, että päiväkodin toiminta ei vastaa sääntökirjassa asetettuja vaatimuksia.

 

Aina ennen kirjallisen huomautuksen antamista Turun kaupunki muistuttaa sääntökirjan noudattamisesta. Raunistulan Lastensuojelutyön kannatusyhdistys ry:n Raunistulan lastenseimeä on muistutettu ensimmäisen kerran sähköpostitse 22.6.2016 koskien PSOP-järjestelmään vietävää palveluntuottajan hinnastoa. Tuottajaa on muistutettu sähköpostitse 21.11.2016, 8.12.2016, 12.12.2016 ja 11.5.2017 aiheena ennakkoperintärekisteriin kuuluminen, joka on päättynyt palvelun tuottajalta 27.6.2016. Ennakkoperintärekisteriin kuulumista ei ole muistuttamisista huolimatta saatettu kuntoon. Lisäksi 11.5.2017 on muistutettu sähköpostitse myös muiden PSOP-järjestelmään vietävien asiakirjojen saattamisesta ajan tasalle. Asiakirjoja ei ole muistuttamisesta huolimatta päivitetty ajan tasalle määräaikaan mennessä. Kyseinen palveluntuottaja ei ole liittynyt ns. Tilaajavastuuseen, joten tietoja ei voida tarkistaa automaattisesti. Tällöin edellytetään säännöllistä tietojen päivittämistä.

 

Koska kyseinen palveluntuottaja kirjallisesta huomautuksesta huolimatta ei noudata sääntökirjaa, on palvelualuejohtaja päättänyt perua Raunistulan Lastensuojelutyön kannatusyhdistys ry:n päiväkoti Raunistulan lastenseimen toimipisteen hyväksynnän varhaiskasvatuksen palvelusetelituottajaksi. Päätöksen jälkeen tilanne ei ole muuttunut kyseinen tuottajan osalta. Päätös on perusteltua pitää voimassa.

 

Oheismateriaali 1               Palvelualuejohtajan päätös 29.3.2018 § 10

 

Oheismateriaali 2               Oikaisuvaatimus

 

Oheismateriaali 3               Palvelualuejohtajan päätös 11.4.2018 § 14

 

Oheismateriaali 4               Kirjallinen huomautus

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää hylätä oikaisuvaatimuksen perusteettomana.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoRaunistulan Lastensuojelutyön Kannatusyhdistys ry
tiedJokinen Pia
tiedKulmala Vesa