Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta8308.05.20186

4264-2018 (02 05 01)

Aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluntuottajille maksettavan avustuksen korotusanomus

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 83

Palvelualuejohtaja Vesa Kulmala 25.4.2018:

 

Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti 6.4.2016 § 56, että perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluntuottajille maksetaan toiminta-avustusta 90 euroa kuukaudessa lapselta 1.8.2016 alkaen. Tuki maksetaan yhteensä 10 kuukauden ajalta elokuu-toukokuu. Mikäli toiminta jatkuu kesäkuussa, siitä ei makseta erillistä avustusta. Laskentaperusteena käytetään 20.9. tilastointipäivän toiminnan piirissä olevien lasten määrää. Avustuksia on maksettu vuonna 2016 yhteensä 933 810 euroa ja vuonna 2017 avustuksia maksettiin 985 627 euroa.

 

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan tuottajat Auralan Nuoret ry, Folkhälsan Välfärd ab, Happy Kids, TPS Juniorijalkapallo ry, Turun ja Kaarinan Seurakuntayhtymä, Turun Nuorten Miesten Kristillinen Yhdistys, Turun Saksalainen seurakunta, Turun Steinerkoulu, Turun Urheiluliitto ja Lounais-Suomen Martat anovat avustuksen korotusta 10.4.2018 päivätyllä anomuksella. Anomuksessa on perusteluineen esitetty 20 euron korotusta kuukaudessa lapsikohtaiseen avustukseen 10 kuukauden ajalta vuodessa. Lisäksi anomuksessa pyydetään, että aamukerhojen järjestämiseen kehitettäisiin järjestelmä, joka kattaisi palveluntuottamisesta aiheutuneet kulut.

 

Esitetty korotus merkitsisi 22 prosentin korotusta nykyiseen tasoon. Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti aiemmin tehdä 0,30 prosentin korotuksen palveluseteleihin, joten verrattaessa esitystä palvelusetelin arvon tarkistukseen olisi prosentuaalinen korotus merkittävästi suurempi. Palvelusetelituottajat esittivät lausunnoissaan enimmillään 3,5 prosentin korotusta.

 

Jos perusopetuksen iltapäivätoiminnan avustussummaa korotetaan edellä mainitulla 0,30 prosentilla, olisi korotus vain n. 30 senttiä kuukaudessa. Korotus on kuitenkin perusteltua toteuttaa yhden (1) euron suuruisena lasta kohden kuukaudessa. Edelleen palveluntuottajille tilitetään asiakasmaksukertymät toteuman mukaisesti huomioiden mahdolliset maksuhuojennukset ja -vapautukset.

 

Aamutoiminnasta palveluntuottajat ovat saaneet asiakasmaksun 40 euroa kuukaudelta ja jatkossa elokuusta aina 20 euroa. Asiakasmaksu kompensoidaan jatkossakin palveluntuottajille huomioiden mahdolliset maksuhuojennukset ja vapautukset. Käytäntöön ei tässä vaiheessa ole kaupungin talouden näkökulmasta tehdä muutoksia. Aamutoiminnan tarpeeseen voidaan vaikuttaa myös lukujärjestyksillä. Toisaalta aamutoiminnan kysyntää on seurattava, koska yhteiskunta on yhä enemmän auki 24/7.

 

Oheismateriaali 1               Korotusanomus

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminnan palveluntuottajille maksetaan toiminta-avustusta 91 euroa kuukaudessa lapselta 1.8.2018 alkaen. Tuki maksetaan yhteensä 10 kuukauden ajalta elokuu-toukokuu. Mikäli toiminta jatkuu kesäkuussa, siitä ei makseta erillistä avustusta. Laskentaperusteena käytetään 20.9. tilastointipäivän toiminnan piirissä olevien lasten määrää.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKulmala Vesa