Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta6711.04.201812

4081-2018 (05 10 00)

Yli-Maarian päiväkodin perustaminen 1.8.2018 alkaen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 67

Palvelualuejohtaja Maija-Liisa Rantanen 4.4.2018:

 

Yli-Maarian monitoimitalo, Ypsilon, on rakenteilla ja arvion mukaan tilojen käyttöön otto tapahtuu suunnitellun aikataulun mukaisesti 1.1.2019. Monitoimitaloon saadaan tilat uudelle päiväkodille. Päiväkodin myötä saadaan kunnallisia varhaiskasvatus- ja esiopetuspaikkoja myös Yli-Maarian alueelle. Moisiossa Halikonkadun päivähoitoyksikössä tehdään toiminnan uudelleen järjestelyjä siten, että tarjolla olevia paikkoja vähennetään alueen tarvetta vastaavaksi. Tällöin Ymmyrsuonkadun tiloista luovutaan ja ko. kiinteistön varhaiskasvatuspalvelut siirretään Halikonkadulle. Halikonkadun kiinteistöt muodostavat edelleen hallinnollisesti Moision päivähoitoyksikön.

 

Yli-Maaria on maantieteellisesti erillinen pohjoisen Turun pienalue, ja alueen päiväkoti on selkeyden vuoksi syytä nimetä kyseisen alueen mukaan. Varhaiskasvatuksessa on aikanaan muodostettu päivähoitoyksikköjen kokonaisuuksia, jotka ovat muodostuneet hallinnollisesti useasta päiväkodista tai varhaiskasvatuksen palvelumuodosta. Asiakasnäkökulmasta päivähoitoyksikkö ei kaikissa tapauksissa kuvaa selkeästi palvelun sisältöä ja / tai sen sijaintia. Tästä syystä varhaiskasvatuksessa on tavoitteena siirtyä takaisin yksikön sijaintia kuvaaviin päiväkotinimityksiin. Näin ollen Yli-Maarian päiväkoti kuvaisi parhaiten uuden päiväkodin toimintaa ja sijaintia.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää perustaa 1.8.2018 alkaen Yli-Maarian päiväkodin alueen monitoimitaloon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvSivistystoimiala, varhaiskasvatus
tpvRantanen Maija-Liisa