Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimialan hallinto, suunnittelu- ja kehittämispalvelut 
Loppupvm 31.3.2018, Kehittämispäällikkö/sarja 10121.03.2018 

3552-2018 (01 03 00, 02 08 00)

Koulutuskokonaisuuden hankinta Kielitietoisesti kouluissa -hankkeeseen

Projektikoordinaattori Sanna Sova:

 

Kielitietoisesti kouluissa on varhennetun kielenopetuksen ja kielitietoisuuden lisäämisen kaksivuotinen kehittämis- ja kokeiluhanke. Hanke toteutetaan Turun ja Raision sivistystoimien yhteistyönä Opetushallituksen rahoittamana. Kieltenopetuksen varhentamisen kärkihankkeet ovat osa Uusi peruskoulu ohjelmaa.

 

Turussa ja Raisiossa kielenopetuksen varhentamista kokeillaan A2-kielissä 2. luokilla yhteensä 19 ryhmässä. Opiskeltavia kieliä ovat espanja, englanti, finska, ranska, ruotsi ja saksa.

 

Varhentamiskokeilujen lisäksi Kielitietoisesti kouluissa -hankkeen toisena tavoitteena on kehittää kouluja ja annettua opetusta entistä kielitietoisemmaksi ja tukea opettajia kielikasvatustyössä. Tältä osin hanke koskee kaikkia perusopetuksen luokkia 1-9. Tämä toteutetaan tarjoamalla opettajille täydennyskoulutusta, järjestämällä tapahtumia ja kielitietoisuuslähettiläiden vierailuina kouluilla sekä kouluttamalla yhteisökouluttajia. Työtä tehdään Turun yliopiston koordinoiman kehittämishankkeen DivEDinkanssa yhteistyössä.

 

Hankkeessa päätettiin toteuttaa opettajien koulutuskokonaisuus professori Kirsti Longan kehittämän oivaltavan oppimisen mallin mukaiseksi. Mallissa hyödynnetään ja otetaan huomioon monipuolisesti aktivoivat ja vuorovaikutteiset oppimis- ja opetusmenetelmät, niiden keskeisimmät työvälineet, vaiheet sekä oppimiseen liittyvät tunteet ja motivaatiotilat.

 

Koulutuksen toteuttamisesta pyydettiin tarjoukset ja tarjouksia saatiin vain yksi. Tarjouksen tarkastuksessa todettiin, että tarjoaja täyttää tarjoajalle tarjouspyynnössä asetetut kelpoisuusvaatimukset.

 

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuuden tarkastuksessa todettiin, että tarjous on tarjouspyynnön ehtojen mukainen ja sisältää ne selvitykset, joita tarjouspyynnössä on pyydetty.

 

Tarjouksia ei voida vertailla, koska niitä saapui vain yksi.

 

Esitän, että koulutuskokonaisuus Oivaltava oppiminen ja arviointi kieltenopetuksessa (aloitustilaisuus, kolme koulutuspäivää ja verkko-opetus) tilataan tarjouksen mukaisesti hintaan 13 000 € (alv 0 %) ELE Finland OY:ltä.

 

Päätös           Päätän, että koulutuskokonaisuus Oivaltava oppiminen ja arviointi kieltenopetuksessa hankitaan tarjouksen mukaisesti hintaan 13 000 € (alv 0 %) ja että koulutuskokonaisuuden kustannukset kohdennetaan Kielitietoisesti kouluissa-hankkeelle kustannuspaikalle 30007-604103.

 

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny päätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

 

 

 

Pia Lagercrantz

kehittämispäällikkö

 

Lisätietoja päätöksestä antaa tarvittaessa projektikoordinaattori Sanna Sova, sanna.sova@turku.fi, puh 040 5712987.

 

Oikaisuvaatimusohjeet päätöspöytäkirjan liitteenä.

Jakelu

tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedKonsernihallinto, strateginen hankinta
tiedLepikkö Minna
tiedParantainen Anu
tpvSova Sanna