Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta3107.02.20181

1738-2018 (07 02 01)

Kasvatus- ja opetuslautakunnan tehtäväalueella vuoden 2017 aikana tehdyt kuntalaisaloitteet ja luottamushenkilöiden aloitteet

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 31

Kaupunginsihteeri Merja Jokela 6.2.2018:

 

Hallintosäännön 109 §:n mukaan kaupunginhallituksen ja lautakunnan tehtäväalueella tehdyt kaupungin toimintaa koskevat aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet on vietävä tiedoksi asianomaiseen toimielimeen vuosittain helmikuun loppuun mennessä. Toimielin voi samalla päättää, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun.

 

Kaupunginhallituksen on vuosittain maaliskuun loppuun mennessä vietävä valtuuston tiedoksi valtuuston toimivaltaan kuuluvissa asioissa tehdyt kuntalaisaloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet. Valtuusto voi samalla päättää, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun.

 

Aloitteen tekijälle on ilmoitettava aloitteen vastaanottamisesta sekä aloitetta käsittelevän henkilön yhteystiedot ilman tarpeetonta viivytystä. Aloitteen tekijälle on ilmoitettava aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet kuuden kuukauden kuluessa aloitteen jättämisestä.

 

Toimielimen jäsen voi tehdä kokouksen lopuksi kirjallisen aloitteen toimielimen toimivaltaan kuuluvasta asiasta. Aloitetta ei oteta heti käsiteltäväksi, vaan se lähetetään valmisteltavaksi. Vastaus aloitteeseen tulee tuoda toimielimen käsiteltäväksi neljän kuukauden kuluessa.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnan tehtäväalueella ei ole tehty kuntalaisaloitteita vuoden 2017 aikana. Tehtäväalueella on tehty seuraava luottamushenkilön aloite:

 

Dnro 13424-2017: Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenet Aki Haapanen ja Riikka Oksanen tekivät kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksessa 13.12.2017 § 204 koulujen alkamisaikaa koskevan aloitteen. Aloitteeseen ei ole vielä vastattu.

 

Oheismateriaali 1               Kasvatus- ja opetuslautakunnan päätös 13.12.2017 § 204

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää merkitä tehtäväalueellaan vuoden 2017 aikana tehdyn luottamushenkilön aloitteen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.