Turun kaupunki§Päätöspöytäkirja1
Sivistystoimiala, varhaiskasvatus, yksityiset palvelut 
Loppupvm 31.7.2019, Palvelualuejohtaja103.01.2018 

13943-2017 (054, 421)

Päätös yksityisten päivähoitopaikkojen perustamiseen liittyvästä investointituesta / Oy Ankkalampi - Ankdammen Ab

Turun kaupunginhallitus on päättänyt ottaa käyttöön kokouksessaan 7.5.2012 § 235 yksityisten päivähoitopaikkojen perustamiseen liittyvän investointituen. Päätöksen mukaan investointituen tavoitteena on lisätä yksityisessä päivähoitotoiminnassa olevia, turkulaisille alle 3- ja yli 3-vuotiaille lapsille tarkoitettuja kokopäiväisiä hoitopaikkoja keventämällä uuden hoitopaikan perustamisen kustannuksia.

 

Päätöksen mukaan tukea voidaan myöntää Turun kaupungin alueella harjoitettavaan yksityiseen päiväkoti- ja kahden hoitajan ryhmäperhepäiväkotitoimintaan. Investointitukea ei myönnetä käyttökustannuksiin. Tukea voidaan myöntää toimitilan hankkimisesta, rakentamisesta ja toiminnan laajentamista varten tehdyistä muutostöistä aiheutuviin kustannuksiin sekä päivähoitotoiminnan käynnistämisessä tarvittavan irtaimiston hankintakustannuksiin.

 

Hoitopaikkoja lisättäessä uutta toimitilaa hankkimalla, tukea voidaan myöntää päätöksen mukaan enintään 1 000 euroa perustettavaa uutta kokopäiväistä päiväkotipaikkaa kohden. Milloin hoitopaikkoja lisätään olemassa olevien toimitilojen puitteissa, tukea voidaan myöntää enintään 500 euroa hoitopaikkaa kohden. Tällöin tukea hakevalta toimijalta edellytetään uuden tilan käyttöönoton todentamista. Investointitukea myönnetään enintään 40 000/20 000 euroa palveluntuottajan toimipistettä kohden.

 

Kasvatus- ja opetuslautakunta on vuoden 2017 talousarviossa osoittanut 100 000 euron varausmäärärahan varhaiskasvatuspaikkojen perustamiseen liittyvää investointitukea varten. Määrärahaa ei ole jäljellä 29.12.2017 tilanteessa.

 

Oy Ankkalampi – Ankdammen Ab (Y-tunnus 2227260-5) on hakenut investointitukea Martinmäen Ankkalampi- Ankdammen päiväkotia varten 28.12.2017 allekirjoitetulla hakemuksella. Tuki on tarkoitus käyttää päiväkodin kalustamiskustannuksiin ja välineisiin. Hankkeen kohde on osoitteessa Martinkatu 5 Turku.  Varhaiskasvatuspaikkoja ko. päiväkotiin hakemuksen mukaan tulee yhteensä 28. Päiväkodin toiminta käynnistyi elokuussa 2017. Tuen myöntämiselle ei sinänsä ole estettä.

 

Tukea voidaan maksaa kuitenkin vain määrärahavarauksen puitteissa, eikä määrärahaa ole vuodelle 2017 jäljellä. Tukea ei voida myöntää kyseessä olevalle hankkeelle.

 

Liite 1                                   Hakemus liitteineen

 

Päätös          Päätän, että investointitukea ei makseta Oy Ankkalampi – Ankdammen Ab Martinkatu 5:ssä sijaitsevalle hankkeelle.

 

 

 

 

Vesa Kulmala

Palvelualuejohtaja

Jakelu

aoOy Ankkalampi - Ankdammen Ab
tiedKasvatus- ja opetuslautakunta
tiedJalonen Timo
tiedJokinen Pia


Liitteet:

Sivykspa § 1
Liite 1:Oy Ankkalampi ¿ Ankdammen Ab investointitukihakemus