Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta11116.08.20175

8714-2017 (642)

Turun Lyseon koulukiinteistön muutostyöt, hankekuvauksen hyväksyminen

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 111

Tilacontroller Minna Juselius 8.8.2017:

 

Tehtyjen kouluverkkopäätösten mukaan Luostarivuoren lukion kanssa yhdistynyt Lyseon lukio muuttaa pois Lyseon koulutalosta kesällä 2018. Vapautuvat tilat tulevat perusopetuksen käyttöön. Lukion poismuuton myötä Lyseon kiinteistöön tarvitaan pieniä muutostöitä, jotta se paremmin soveltuu muuttuneelle käyttäjäryhmälle. Tarvittavista muutostöistä on laadittu hankekuvaus, joka esitetään liitteessä 1.

 

Liite 1                                  Lyseon koulun hankekuvaus liitteineen

 

Hankekuvausta laadittaessa tavoitteena oli sijoittaa koulukiinteistöön vuosiluokat 1-9, iltapäivätoiminta sekä alueen esiopetusluokat. Sijoittumissuunnitelman laatimisen yhteydessä kävi ilmi, että taloon ei voida sijoittaa esiopetusta, vaan se täyttyy peruskoulun luokista ja iltapäivätoiminnasta. Koulutaloon sijoittuu Lyseon koulun lisäksi entisen Runosmäen koulun oppilaat, jolloin sinne muodostuu koko Runosmäen peruskoululaisten yhtenäiskoulu. Lisäksi vuosiluokille 7.-9. siirtyvät jatkossakin Kärsämäen koulun oppilaat.

 

Muutostöitä kohdistuu sekä sisätiloihin, että piha-alueeseen. Muutostöistä on laadittu alustava kustannusarvio, joka on 350 000 euroa. Tästä noin 100 000 euroa on piha-alueen osuus. Muutostöiden vuokravaikutus toimialalle on noin 2 900 €/kk. Muutostyömaksua maksetaan 8 vuoden ajan. Lisäksi kustannuksia tulee uusista kalusteista. Näihin tulisi alustavan arvion mukaan varautua noin 100 000 eurolla.

 

Koska alueen esiopetuksen sijoitusta ei tämän hankkeen yhteydessä ratkaista, tulee se suunnitella muiden jatkoselvitysten yhteydessä.

 

Hankekuvauksen hyväksyy käyttäjätoimialan lautakunta, jonka jälkeen hankkeen toteutus siirtyy Kiinteistöliikelaitokselle. Muutostyöt on tarkoitus rahoittaa ns. pienet investoinnit -ohjelman kautta.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyy liitteenä 1 olevan hankekuvauksen ja esittää sen toteuttamista Kiinteistöliikelaitokselle.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKiinteistöliikelaitos
tiedKonsernihallinto, strateginen tilojen ohjaus
tiedJuselius Minna


Liitteet:

Kasopelk § 111
Liite 1:Lyseon koulun hankekuvaus liitteineen