Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta818.01.20178

347-2017 (510)

Lisätilan vuokraaminen Kansainväliselle koululle

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 8

Tilacontroller Minna Juselius ja toimialajohtaja Timo Jalonen 10.1.2017:

 

Kansainvälinen koulu toimii tällä hetkellä Varissuolla osoitteessa Kraatarinkatu 4 (vuosiluokat 1-6). Yläkoulun luokat toimivat Turun normaalikoulun tiloissa osoitteessa Annikanpolku 9. Kraatarinkadun tilat ovat entisiä nuorisotiloja, jotka on muutettu koulukäyttöön. Tilat ovat käyneet erittäin ahtaiksi. Opetuksen toteuttaminen ostetaan Turun yliopistolta, ja käytännössä opetuksen toteuttaa Turun normaalikoulu.

 

Kaupunginvaltuusto päätti 14.11.2016 vuoden 2017 talousarvioon lisättävistä lausekkeista. Kasvatus- ja opetuslautakunnalle kirjattiin muiden muassa seuraava: Tällä hetkellä kaikkia halukkaita ei voida ottaa kansainväliseen kouluun. Ottaen huomioon kaupungin kasvu ja lisääntyvä kansainvälinen työperäinen maahanmuutto, niin selvitetään kevään 2017 aikana, mitä voidaan tehdä kansainvälisen koulun tilanteen parantamiseksi.

 

Konsernihallinnon strateginen tilojen ohjaus –vastuualue on käynnistänyt selvityksen Turun ammattikorkeakoulu Oy:n käytöstä vuonna 2019 tyhjenevän Sepänkatu 1 –kiinteistön jatkokäytöstä. Osana tätä selvitystä tarkastellaan Kansainvälisen koulun pitkän aikavälin tilatarpeen ratkaisua. Mikäli toiminta siirrettäisiin Sepänkadulle, on oppilasmäärää mahdollista kasvattaa merkittävästi, arviolta noin 550 oppilaaseen. Selvityksen ollessa kesken on tässä vaiheessa kuitenkin löydettävä ratkaisu Kansainvälisen koulun alaluokkien akuuttiin tilantarpeeseen.

 

Varissuolla osoitteessa Pelttarinkatu 4 on TVT Asunnot Oy:n omistaman kerrostalon 1. kerroksessa opetuskäyttöön soveltuva tila, jota Normaalikoulu on käyttänyt peruskorjauksen aikaisena väistötilana. Tila vapautuu Normaalikoululta 31.3.2017. Ko. tila sopisi myös Kansainvälisen koulun akuutin tilantarpeen ratkaisuksi. Tilan koko on 200 m2, joka sisältää kolme luokkahuonetta ja wc-tilat sekä pienen taukotilan.

 

Kiinteistöliikelaitoksen tilapalvelut on pyytänyt kohteesta vuokratarjousta. Tilan kuukausivuokra on 1 648 euroa. Sivistystoimialalle maksettavaksi muodostuva sisäinen vuokra olisi 1 729 €/kk. Tila olisi käytettävissä huhtikuun alusta 2017.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää vuokrata edellä esitetyn tilan Kansainvälisen koulun käyttöön 1.4.2017 lukien.

 

 

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKiinteistötoimiala
tpvJalonen Timo
tpvJuselius Minna