Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta13827.08.201410

8783-2014 (011)

Turun koulutuksen paikallinen kehittämissuunnitelma vuosille 2015 - 2020

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 138

Palvelujohtaja Mika Helva:

 

Opetushallitus on tehnyt aloitteen opetuksen ja koulutuksen järjestäjille paikallisen kehittämissuunnitelman eli kuntakesun laatimiseksi. Sen on tarkoitus yhdistää kunnan omat kehittämistarpeet valtakunnallisiin kehittämislinjauksiin, joista muodostuu tavoitteellinen kokonaisuus. Lisäksi sen on tarkoitus toimia paikallisen koulutuspoliittisen keskustelun tukena ja käynnistäjänä. Sen laadintaa varten opetushallitus on tuottanut pohjatyökalun. Siinä on nostettu painopisteiksi: oppilaiden oppiminen, henkilöstön osaaminen, kestävä hyvinvointi ja johtaminen.

 

Turun sivistystoimialalla päätettiin tehdä Turun kuntakesu koko sivistystoimialalle mukaan lukien ammatillinen koulutus ja varhaiskasvatus. Kuntakesusta tehdään Turun sivistystoimen pitkän tähtäimen kehittämissuunnitelma, josta nostetaan asioita eri vuosina Turun sopimuksiin (strateginen sopimus ja operatiiviset sopimukset).

 

Varsinais-Suomen koulutuksen järjestäjät (Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä / Ammattiopisto Livia, Raision seudun koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä ,Turun Aikuiskoulutussäätiö/ Turun Aikuiskoulutuskeskus,Turun ammattiopistosäätiö, Turun kaupunki / Turun ammatti-instituutti, Turun kristillisen opiston säätiö) ovat laatineet oman alueellisen amkesun, jossa nykyinen yhteistyömalli on siirretty amkesupohjaan.

 

Valmistelu aloitettiin ottamalla osaa Opsian järjestämään KuntaKesuKuntoon koulutukseen. Tähän ottivat osaa palvelujohtajat Mika Helva ja Vesa Kulmala, ruotsinkielisen tulosalueen tulosaluejohtaja Liliane Kjellman, kehitysjohtaja Pia Lagercrantz sekä Turun ammatti-instituutista rehtori Soile Lehto. Tämä ryhmä toimi Turun kuntakesun valmisteluryhmänä siten, että Pia Lagercrantzin sijaisena toimi hänen poissa ollessa Mia Hoikka. Työryhmä teki tulosalueille kyselyn kuntakesuun liittyvistä haasteista ja niiden nykytilasta. Tämän pohjalta työryhmä laati pohjaesityksen Turun sivistystoimialan johtoryhmälle, joka teki varsinaisen esityksen, jota esitetään edelleen hyväksyttäväksi kasvatus- ja opetuslautakunnassa. Turun koulutuksen paikallinen kehittämissuunnitelma vuosille 2015–2020 tullaan panemaan toimeen sivistystoimialan sopimusten kautta. Se tulee Turun strategian liiteasiakirjaksi.

 

Liite 1                                  Turun kuntakesuesitys

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus         Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan Turun koulutuksen paikallisen kehittämissuunnitelman vuosille 2015 – 2020.

 

 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvJalonen Timo


Liitteet:

Kasopelk § 138
Liite 1:Turun kuntakesuesitys