Lausuntopyyntö      1 (2)

         Dnro 1224-2011

Keskushallinto, tilakeskus   18.1.2013   (015)

 

 

Lukio- ja ammattiopetuslautakunta

 

 

 

Lausuntopyyntö Palloiluhalli-hankkeesta

 

Vs. tilajohtaja Tuomas Koskiniemi 18.1.2013:

 

 

Keskushallinnon Talous- ja strategiaryhmä pyytää Sivistystoimialan lukio- ja ammattiopetuslautakunnalta, Vapaa-aika-toimialan liikuntalautakunnalta sekä Konsernihallinnon Kaupunkikehitysryhmän lausuntoa Kupittaan palloiluhalli –hankkeesta.

 

Palloiluhallihankkeen taustalla on kaupunginjohtajan keväällä 2010 asettaman palloiluhallityöryhmän selvitystyö, josta on laadittu loppuraportti syyskuussa 2010. Raportin mukaan Turussa on selkeä tarve sisäliikuntatilalle, joka täyttää kansalliset ja kansainväliset olosuhdevaatimukset. Palloiluhallityöryhmän raportti toimi pohjana tilakeskuksen johdolla laaditulle hankesuunnitelmalle, jossa tarkasteltiin palloiluhallille useampia sijoitus- ja rahoitusvaihtoehtoja.

 

Kaupunginhallitus hyväksyi palloiluhallin hankesuunnitelman 31.10.2011 § 498. Hyväksytyn hankesuunnitelman mukaan halli tulee palvelemaan seuraavia lajeja: salibandy, koripallo, lentopallo, käsipallo, futsal sekä voimistelu. Palloiluhalliin tulee mm. kolme täysimittaista pelikenttää ja katsomokapasiteetti 2500 hengelle. (liite 1, hankesuunnitelma)

 

Hankesuunnitelmassa esitettyä tilantarvetta tarkennettiin kaupunginjohtajan 5.11.2012 aseman työryhmän (tilakeskus, tilaliikelaitos, opetustoimi ja liikuntapalvelukeskus) toimesta (liite 2, tarkennettu tilaluettelo).

 

Kaupunginhallituksen 27.8.2012 tekemän päätöksen mukaisesti hankinta on tarkoitus toteuttaa vuokrahankkeena Kupittaan alueelle (900 metrin säteelle Veritas-stadionin päädystä). Hankintamenettelynä käytetään neuvottelumenettelyä ja hankinnasta on julkaistu hankintailmoitus. Hankinnan hinta on alustavien arvioiden mukaan noin 9 – 12 M€ ja laajuus 5.000 – 7.000 htm2. Hallin on tarkoitus valmistua 8/2015. (liite 3, hankintailmoitus).

 

Hankkeen todelliset vuokrakustannukset selviävät neuvottelumenettelyn edetessä, kun osallistujilta saadaan vuokratarjoukset. Hankesuunnitelmassa on esitetty vuokra-arviona 1,5 M€/vuosi, joka on laskettu kaupungin omana hankkeena toteutettavasta kohteesta. Hankkeen tilamäärää on hieman pienennetty hankesuunnitelmassa arvioidusta, mutta arvio antaa suuruusluokan vuokrakuluista.

 

Talous- ja strategiaryhmä pyytää toimialoja (Vapaa-aika ja Sivistys) antamaan lausuntonsa sitoutumisestaan yllä kuvattuun palloiluhallihankkeeseen ja siitä hankesuunnitelmassa alustavasti esitettyihin vuokrakustannuksiin.

 

Lisäksi Vapaa-aika-toimialan tulee laatia selvitys palloiluhallista saatavissa tuloista, eli ulkoisista ja mahdollisista kaupungin omista sisäisistä käyttökorvauksista (ns. hankkeen tuoma nettomenojen lisäys).

 

Kaupunkikehitys-ryhmää pyydetään lausumaan näkemyksensä hankkeesta.

 

Lausuntoa pyydetään 15.2.2013 mennessä.

 

Keskushallinnon Talous ja strategiaryhmä laatii lausuntojen pohjalta asiasta kaupunginhallitukselle esityksen kohteen vuokrakustannusten jakamisesta.

 

 

 

Tuomas Koskiniemi

v.s tilajohtaja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                     

Keskushallinto   Käyntiosoite   Kirjaamo   Postiosoite   Puh. (02) 330 000

   Yliopistonkatu 27a   Puolalankatu 5   PL 355   Faksi (02) 2627 229

   20100 Turku    20100 Turku   20101 Turku   www.turku.fi