Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta13514.08.20132

7166-2013 (5126)

Kuntalaisaloite erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden erityisosaston perustamiseksi Turkuun

Tiivistelmä:

Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki ry ym. ovat tehneet kuntalaisaloitteen erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden erityisosaston perustamiseksi Turkuun. Kasvatus- ja opetuslautakunnalle esitetään aloitteeseen annettu sivistystoimialan vastaus tiedoksi.

Kasopelk § 135

Toimialajohtaja Timo Jalonen 12.8.2013:

 

Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki ry ym. ovat tehneet kuntalaisaloitteen erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden erityisosaston perustamiseksi Turkuun. Erityisosasto perustettaisiin vapaan sivistystyön oppilaitoksiin. Kohderyhmänä olisivat erityisesti syrjäytymisuhan alla olevat nuoret ja aikuiset, mielenterveyskuntoutujat, muistisairaat, kehitysvammaiset ja erityistä tukea tarvitsevat nuoret, joilla on ollut lapsesta saakka eriasteisia oppimiseen ja opiskeluun liittyviä ongelmia.

 

Kaupunginhallituksen 10.9.2007 § 535 hyväksymien kuntalaisaloitteiden käsittelyohjeiden mukaisesti sivistystoimiala, jonka toimivaltaan asia kuuluu, on käsitellyt asian ja vastannut aloitteeseen. Sivistystoimiala on antanut aloitteen tekijöille oheismateriaalina olevan vastauksen.

 

Oheismateriaali 1               Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n ym. kuntalaisaloite

 

Oheismateriaali 2               Sivistystoimialan vastaus Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n ym. aloitteeseen

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta merkitsee tiedokseen Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n ym. tekemään erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden erityisosaston perustamista koskevaan aloitteeseen annetun vastauksen.

PäätösAsia pantiin pöydälle Oksasen Yrttiahon kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.