Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta6027.03.2013

13673-2010 (011, 042, 065)

Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenen Niina Ratilaisen ym. aloite kuulemistilaisuuden järjestämisestä toisen asteen oppilaitosverkon vaihtoehdoista

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 60

Kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsenet Niina Ratilainen ja Mikko Laaksonen tekivät kokouksessa seuraavan aloitteen:

Lautakunnan jäsenen aloite

Turun kaupungin kasvatus- ja opetuslautakunta antaa kokouksessaan 15.5.2013 lausunnon toisen asteen oppilaitosverkon tulevaisuudesta Turussa osana Kampus-hanketta.

Päätöksentekoa varten lautakunnan on olennaista kuulla osallisten mielipiteitä asiasta ja osallisilla tulee olla mahdollisuus tulla kuulluksi. Myös nuorisolaki edellyttää nuorten kuulemista heitä koskevassa päätöksenteossa. Lisäksi ennen päätöksentekoa tulee selvittää opetuksen pedagogisia vaikutuksia suuremmissa yksiköissä.

Lautakunnan jäsenen aloitteena esitän että toisen asteen oppilaitosverkon vaihtoehdoista järjestetään ennen hankkeesta lausumista avoin kuulemistilaisuus ammatti-instituutin ja lukioiden oppilaille ja että lautakunnalle laaditaan selvitys hankepäätösten pedagogisten vaikutusten huomioimisesta.

Turussa 27.3.2013

Niina Ratilainen, Turun kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen Mikko Laaksonen, Turun kasvatus- ja opetuslautakunnan jäsen

PäätösAloite päätettiin lähettää valmisteltavaksi.

Jakelu

valpJalonen Timo