Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Kasvatus- ja opetuslautakunta306.02.20133

1296-2013 (011, 000)

Puhe- ja läsnäolo-oikeuden myöntäminen lautakunnan kokouksissa

Tiivistelmä: -

Kasopelk § 3

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Sen lisäksi mitä valtuuston päättämässä hallintosäännössä on määrätty, tulee toimielimen päättää henkilöiden läsnäolo-oikeudesta ja –velvollisuudesta sekä puheoikeudesta lautakunnan kokouksessa.

 

”Hallintosääntö 11 § Läsnäolo ja puheoikeudet: Kaupungin eri toimielimissä on jäsenten lisäksi puhe- ja läsnäolo-oikeus seuraavasti:

--

Muut toimielimet: asianomaiset esittelijät, toimielimen sihteeri, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kaupunginhallituksen määräämä edustaja tai tämän varaedustaja, kaupunginjohtaja ja apulaiskaupunginjohtaja. Kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajan ollessa estynyt, tämän tilalla voi läsnäolo- ja puheoikeutta käyttää kaupunginjohtajan ja apulaiskaupunginjohtajan nimeämä varaedustaja. Lautakuntien puheenjohtajilla on puhe- ja läsnäolo-oikeus lautakuntiensa jaostoissa.

 

--

 

Muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta määrätään toimielimen johtosäännössä tai siitä päättää asianomainen toimielin”

--

 

Kasvatus- ja opetuslautakunnan kokouksen toimialan viranhaltijoiden vakioedustajat ovat palvelujohtaja Vesa Kulmala, palvelujohtaja Mika Helva ja talouspäällikkö Anne Takalo. Lisäksi puhe- ja läsnäolo-oikeus erikseen sovittavissa asioissa on tulosaluejohtajilla ja hallinnon yksikköjen päälliköillä.

 

Toimialajohtaja Timo Jalonen:

 

Ehdotus        Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että lautakunnan kokouksessa on puhe- ja läsnäolo-oikeus esittelijän (Timo Jalonen) ja sihteerin (Merja Jokela) lisäksi palvelujohtaja Vesa Kulmalalla ja palvelujohtaja Mika Helvalla sekä talouspäällikkö Anne Takalolla. Lisäksi puhe- ja läsnäolo-oikeus erikseen sovittavissa asioissa ilman erityistä päätöstä on kaikilla toimialan tulosaluejohtajilla ja hallinnon yksikköjen päälliköillä.

PäätösKasvatus- ja opetuslautakunta päätti yksimielisesti, että lautakunnan kokouksessa on puhe- ja läsnäolo-oikeus esittelijän (Timo Jalonen) ja sihteerin (Merja Jokela) lisäksi palvelujohtaja Vesa Kulmalalla ja palvelujohtaja Mika Helvalla sekä talouspäällikkö Anne Takalolla. Lisäksi puhe- ja läsnäolo-oikeus erikseen sovittavissa asioissa ilman erityistä päätöstä on kaikilla toimialan tulosaluejohtajilla ja hallinnon yksikköjen päälliköillä.

Lisäksi kasvatus- ja opetuslautakunta päätti, että kuhunkin kokoukseen kutsutaan paikalle tulosaluejohtajat, joiden tulosalueiden asioita kokouksessa käsitellään. Tulosaluejohtajat kutsutaan paikalle kokouksen aluksi, jotta heille voidaan tehdä kysymyksiä kokouksessa esille tulevista asioista.

Jakelu

tiedHeikkonen Esko
tiedHelva Mika
tiedImmonen Hannu
tiedKjellman Liliane
tiedKulmala Vesa
tiedLehtinen Päivi
tiedRantanen Maija-Liisa
tiedRinne Outi
tiedTakalo Anne